- Stichting Goal Blog -

Opening Restaurant RJJI De Hartelborgt (Spijkenisse)

Opening Restaurant RJJI De Hartelborgt (Spijkenisse)

door Marcel, 18 juli 2023

Inhoudsopgave


Een glinsterende sfeer van kleur en vreugde vulde de lucht bij RJJI De Hartelborgt in Spijkenisse, een van de vier locaties van de Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI). Hier, waar plaats is voor 105 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 24 jaar, is een nieuw restaurant geopend om een sprankje hoop en positiviteit te brengen in het leven van de bewoners. Als de Ballonnenbar voelden wij ons vereerd om deze speciale gelegenheid te markeren door de verzorging van feestelijke ballonnen.

RJJI De Hartelborgt is uniek onder de RJJI-locaties omdat het de enige is met een afdeling voor ernstige crisis (FOBA) en een afdeling voor ernstige psychiatrische problematiek (VIC). In een omgeving waar jongeren met complexe uitdagingen te maken hebben, is het van cruciaal belang om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren om hen te helpen in hun weg naar herstel en een betere toekomst.

Het nieuwe restaurant, dat met veel aandacht en zorg is ontwikkeld, vertegenwoordigt een lichtpuntje in de levens van deze jongeren. Met een warme en uitnodigende ambiance biedt het restaurant een plek waar ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en kunnen genieten van een moment van ontspanning.

Op de feestelijke dag van de opening voegde de Ballonnenbar een extra dosis vreugde toe aan de atmosfeer. Met een uitgebreide selectie van kleurrijke ballonnen die de ruimte vulden met hun levendige tinten, creëerden we een betoverende omgeving die zowel jongeren als personeel een glimlach op het gezicht bezorgde.

Het is onze overtuiging dat kleine gebaren een groot verschil kunnen maken. Door de Ballonnenbar in te schakelen voor de decoratie van het restaurant wilden we bijdragen aan een positieve en bemoedigende omgeving waar jongeren worden aangemoedigd om hun potentieel te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen.

Het restaurant biedt niet alleen maaltijden aan, maar fungeert ook als een plek voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het stelt jongeren in staat om waardevolle vaardigheden op het gebied van horeca en klantenservice te leren, wat hen helpt om meer zelfvertrouwen op te bouwen en een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Dit zal hen uiteindelijk ondersteunen bij hun re-integratie in de maatschappij wanneer ze de instelling verlaten.

We zijn dankbaar dat we deel konden uitmaken van deze gedenkwaardige gebeurtenis in RJJI De Hartelborgt. Als de Ballonnenbar willen we jongeren in de jeugdinrichting laten zien dat er altijd ruimte is voor kleur, vreugde en hoop, zelfs in de meest uitdagende tijden. Samen met de inzet van het personeel en de steun van de gemeenschap hopen we dat het nieuwe restaurant een veilige haven zal zijn voor de jongeren en een plek van positieve verandering en groei.


Tags

Klik op een tag voor een overzicht van artikelen met hetzelfde onderwerp.

opening restaurant hartelborgt

 

Reacties 0


Reageer op dit artikel

Het emailadres wordt niet gepubliceerd.

Over Stichting Goal

Over ons

Stichting Goal zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij we hen ondersteunen en begeleiden om weer actief deel te nemen aan het arbeidsproces. Daarnaast fungeert onze Ballonnenbar als een gastvrije ontmoetingsplek waar eenzame ouderen van harte welkom zijn voor een gezellig praatje en een warm kopje koffie. Bovendien verstrekken we gratis feestartikelen aan kinderen uit kansarme gezinnen, zodat zij onvergetelijke verjaardagen kunnen vieren en zich geliefd en speciaal voelen.


Artikelen Zoeken